top of page

כמה פעמים שמעת או אף אמרת:
בא לי למות!!!

*לפני שניכנס לחרדה -

ד.וויניקוט מסביר, שבאמירה הזאת, האדם בעצם מבקש להתחיל מהתחלה. להיוולד מחדש ולשנות את מציאותו. "לו להשיב ניתן את מחוגי הזמן , איזה עולם נפלא הוא היה בונה לו...." (אהוד מנור, בלדה לשוטר) 

אז מה עושים?

קחו רגע עם עצמכם ונסו להיזכר ברגע שאמרתם או אמרו לכם משפט זה ותבדקו מה הרגשתם? אולי חרטה על מעשה שקרה, למשל לאחר שגיליתם ש - "שכחתי לענות על... / לא הבאתי את.... / אין לי כוח ל...." וכד' או בעקבות משהו שאמרו לנו וערער את שלוותנו ו"בא לנו למות", שכאמור הכוונה - לו יכולתי להחזיר את הגלגל אחורה ולתקן. כדי לברר עם האדם שאמר או עם עצמנו, נהפוך זאת לשאלה: "האם את/ה מתכוון שלו יכולת היית עונה / עושה / אומר אחרת?" או "אני שומע באמירה שלך 'בא לי למות', שיש בך המון חרטה על מה שקרה - אשמח לשמוע על מה החרטה שלך?"

*חשוב להדגיש: אלו מחשבות לדרך נוספת להתקרב לחוויתם האוטנטית של התלמידים שלנו. אנו מזכירים כי איננו מאבחנים, איננו מטפלים, ובכל מקרה הכלל שלנו תקף: אם יש ספק, אין ספק. בכל מקרה של אמירה על אובדנות, מתפקידנולהפנות לגורמים המוסמכים להמשך בירור. 

הציצו ל-60 שניות, שנער שלנו משתף באומץ לב למה "בא לו למות" - מה היה רוצה לשנות בחייו:
"הכל חולף עם הזמן, פרט לחלופות" - סיכם אדם בדמי ימיו את חייו, שבמשפט זה טומן את היתרון שבחופש הבחירה והתסכול שבו.

מצד אחד, מרגש ומעורר תקווה היותנו בני חורין היכולים להחליט בחיינו על עצמנו ועל עתידנו. מצד שני, חישבו כמה פעמים "בא למות" עם החלטות שעלינו לקבל. למשל - אדם שאינו אוהב את עבודתו, נפלא שיכול להחליט להחליף, אך הוא/היא בעלי משפחה  וצעד כזה יכול לערער את ביטחונם אם לא ימצא חלופה. לעתים, היה נוח לומר "אין ברירה, זה עתידי" כדי להשלים עם העבודה,  לעומת הצעד לעזוב ולבחור בחלופה... כך עם זוגיות, מגורים וכל החלטה משמעותית בחיינו - החופש לבחור, לפעמים - דווקא הוא התסכול, כי כמה "קל" היה להשלים עם המציאות לו ידענו שהיא-היא היחידה הקיימת עבורנו. אז זהו, שלא! תמיד יש חופש בחירה ובכל החלטה יש ויתור על חלופה אחרת. בעיניי, אחת המשימות המורכבות בחיינו היא להשלים עם הוויתור, עם היותנו "רק" בני אנוש ואז, ורק אז, לאחר שנשלים ונחיה בשלום עם הוויתור הנדרש כדי לחיות - אולי "לא יבוא לנו למות"... 

בכל יום אני נפעם מחדש מתלמידיי, שבאומץ ובכוחות על - מוכנים להיכנס למסע של ויתורים בחייהם, כמו בסרטון מעלה, על מנת לקדם ולהתקדם עם חלופות לעתיד טוב יותר עבורם ועבור כולנו.

רן ישפה, מייסד התוכנית ומנכ"ל ביה"ס לתקשורת מקדמת.

אנו כאן כדי לתת לך כלים למסע גילוי אלטרנטיבות ודרכי יישומן בחיים - לימודי הנחיית קבוצות ושיחות פרטניות, פיתוח מקצועי בחדרי מורים ותוכניות לתלמידים בבתי ספר. החלופות מחכות לך!

הודעתך התקבלה וניצור איתך קשר בהקדם

שם *

משפחה *

דוא"ל *

טלפון *

נושא

"לא ידעתי מה זה אקדמיה והיום ברור לי שיכול ללמוד שם!" מספר תלמיד בראיון, 22.7.18:

לבאי שערנו, אנו "בית" מכיל ומכליל, שלומדים תחת קורת גג אחת כל מגוון האוכלוסיות.

פרסים תקשורת מקדמת
צפו בהשפעת תהליך 'תקשורת מקדמת' על תלמידים בשטח:

הצטרפו אלינו לחינוך מחולל שינוי חיובי ; טל. 03-6888444

Thanks! Message sent.

שם *

משפחה *

דוא"ל *

טלפון *

נושא

bottom of page